3. marraskuuta 2009

Urheiluviikko

Aivan ensiksi pakko postata tännekkin, on vaan niin kova!!
(Kirjotan musiikista hieman lisää myöhemmin, paikallinen dj-tarjonta ei oikein miellytä..)


WALE f. LADY GAGA - CHILLIN (TOP BILLIN UK MIX) official from Top Billin on Vimeo.

Mutta sitten asiaan.. Taas on solahtanut viikko täällä. Keskiviikkona tuli ensimmäinen kuukausi täyteen. Ei todellakaa uskoisi. Jo nyt tuntuu siltä että aika ei vaan riitä täällä, haluaisi nähdä niin paljon enemmän! (Jos suunnittelet paraikaa vain yhtä vaihtoa, ole koko vuosi!) Suomea ei sinänsä ole vielä ikävä. Kavereita, perhettä ja saunaa kyllä.

Täällä on kylmä! En tiedä mikä tässä on tässä ilmastossa on, mutta nolla tuntuu täällä samalta kun -10 suomessa. Vähintään. Oli melkoinen shokki ekaa kertaa Berliinissä. Lumesta ei hajuakaan enään. Ekan lumet oli ja meni. Nyt on vaan märkää ja lehtiä joka paikassa. Mutta kuuleman mukaan ei ole herkkua Suomessakaan.. No toivottavasti alkaa pian pakastaa ja mäet aukeaa!

Heti viikon alkuun tuli huomattua kuinka pieni kaupunki on. Olin viettää maanantai iltaa café linguassa. Joka maanantainen perinne, tarkoituksena turista eri kielillä. En ollut ennen käyny mutta nyt oli vuorossa espanja. Vastaavat illat on aina tosi lepposia, mutta yritän parhaani välttää - vaihtarikuplaan on niin helppo jäädä. Mutta eipä siinä, mukavaa oli nytkin. Espanja on vielä hieman jäistä, mutta viesti menee perille puolin toisin. Eiköhän se siitä Argentiinan aurigossa sutviudu. :)

Spanskuilla oli aamusta koulua ja kaikki lähti puolenyön maissa kotiin. Itsellä ei, eikä millään olisi jaksanut jättää iltaa kesken. Ei kuitenkaan napannu yksin joten lähdin muiden kanssa sporalla kotia kohti. Hauptbahhoffilla vaihto. Olen juuri astumassa bussiin kun takaa kuuluu "Anssi!". Saksalaisia kamujahan siinä ja Floweriin menossa! Mukaan vaan ja periltä löytyy lisää tuttuja. Suosittelen muillekkin hieman pienempää vaihtokaupunkia. 500 000 ihmisen Dresdeniin kotiutuu pian; paikat oppii nopeasti ja ihmisiin on helppo tutustua. Ainakin Berliinin verratuna ero on melkoinen!


Flower power


Tiistaina oli viikotteiaset opiskelijakemut club cownt downissa. Paikallinen erikoisuus on opisklija"clubit". Pelkästään studentwerkin alaisuudessa on 14 eri clubia. (linkki). Kuulemma missään muualla Saksassa ei ole näin paljoa. (Korjaa toki jos olen väärässä!) Löytyy usein esim. opiskelija-asuntoloiden kellareista. Vähän otaniemen salakapakkojen tyylisiä mestoja. Halpaa keittoa, mutta melko räkäsiä paikkoja siis. Taas oli ihan ok ilta. Lähdin aikasiin koska ke aikaisin koulua eikä oikein muutenkaan napannut. Härmä oli tosin poikekuksellisen hyvin edustettuna, ensimmäistä kertaa neljä Suomalaista samassa tilassa!


Suomi


Keskiviikko iltana kävin piipahtaan paikallisessa skedehallissa (myspace). Halli on melko vanha mutta kamat vielä ihan hyvässä kunnossa. Viimeksi olin torstaina ja koko halli oli ihan tupaten täynnä pyöräilijöitä. Nyt oli huomattavasti hiljaisempaa ja mukavampi kruisia. Tauon jälkeen tosin hieman tatsi kateissa mutta lepposta silti! :) Myöhemmin istuttiin vielä kamuilla iltaa ja väännettiin perinteistä saksalaista ruokaa. Ruoasta lisää myöhemmin.

Kuvassa vasemman puolen hyndä ja stepuppi on lähinnä pyöräilijöille. Takana on ihan kohtuullinen mini. Halli sijaitsee Lohmannstraßen pysäkiltä n. 400m pohjoiseen, ruokakaupan takana. Nettisivujen aukioloajat ei pidä pakkaansa, todellisuudessa ti-su kun avaiten omistajat vaivautuvat paikalle. (16:00 pitäisi olla auki ja suljetaan joskus ysin kympin maissa.) Sisään 5€.


Dresdenin halli

Mäjäytys


Sain viikolla myös lopullisen version lukujärjestyksestä: joka torstai ja perjantai vapaa! Alkuviikko on hieman tukossa, muttei todellakaan haittaa. Loppuviikko on tästälähin pyhitetty laskemiseen! Dresdenistä n. 65km pohjoiseen, Senftenbergissä sijaitsee yksi Saksan sisälaskuhalleista (nettisivut). Matkaan tosin menee julkisilla melki 2h, joten ei hirveästi nappaa lähteä illalla..

Torstai aamulla herätys Noksun kilinään, kamat kantoon ja menoksi. Sukset herättää ruuhkabussissa hieman hilpeyttä, mutta kukaan ei aamuvarhaisella tohdi kysyä. Rautatieaseman Burger King nostattaa sykettä. King Deal - 1.99€ juustoateria - mainoksia ei näy missään! Ei voi olla totta?! Ilokseni huomaan että burgeri on vain vaihtunut. Makunystyröitä hivelevä chilimajoneesiburgeri pitää jatkossa miehen tiellä!


King Deal!

Snowtropolis

Hallilla oli vastassa kourallinen turisteja ja vakiokalustona muutama paikallinen snoukkaaja. Kamat on vaihtunut sitten viime näkemän. Kävin viimeksi viikko sitten ja ostin kuukausikortin. Nyt mäessä on pari pressiä ja reili. Kaikki melko pieniä mutta ihan mukavia jibautella. Perjantaina mäessä oli lisäksi pikku rainbow. Toinen lokali innostu myös vaihtamaan suksiin ja tuli ihan hauskat sesit. Torstai iltana oltiin viettämässä iltaa synttärimkemuilla.

Halli on melko pieni. Nettisivujen mukaan mäki on 130m pitkä, korkeuseroa arviolta parikymmentä metriä. Liput 15€/2h, 22€/päivä ja 70€/kk. Pelkästään laskemaan tänne ei todellakaan kannata tulla. Reilit on sen sijaan ihan lepposia. Dresdenin laskuskene on vielä melko pientä mutta kuulemma kasvamaan päin. Myös Leipzigin ja Berliinin jengiä käy välillä. Nelikantit on tosin melko harvassa. (Roy Kittler on hallin kasvatteja, muttei asu enään täällä.) Ens lauantaina Dresdenissä järjestetään pieni hyndäkisa/ reilijami, saa nähdä oonko ainoa suksisarjassa. :D


Snowtropolis

Reililinja

Jokakesäinen cämppi

Perjantai iltana tuli opittua kantapään kautta muovirahan ongelmat. Paikallisessa elokuvateatterissa oli IsenSevenin "Let's Go Get Lost" -leffen ensi-ilta, ja läheisellä clubilla kuulemma läskit jatkot. Lähdin messin lievittään expovierotusoireita. Saavun kymmeneltä paikalle, leffa alkaa vartin yli. Hyvin aikaa vielä nostaa rahaa. Naputtelen tunnusluvun automaatilla, "card not valid". Mitä?! Kokeileen uudestaan mutta sama setti. Juoksen läheiselle automaatille. Ei auta, erroria huutaa sekin. Maitojunalla kotiin hakeen rahaa ja toisiin kemuihin. Tästälähin en lähde mihinkään ilman käteistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti