3. marraskuuta 2009

Mitfahrgelegenheit

Loppuviikonlopun olin moikkaan kaveria Leipzigissa. Kaupunki on about Dresdenin kokonen ja tosi viihteyisä paikka. Leipzigista kuitenkin enemmän seuraavan (toivottavasti pidemmän) visiitin jälkeen! Sen sijaan muutama sana matkustamisesta Saksassa:

Junat on nopeita mutta erittäin kalliita täällä. Deutsche Bahnilla (DB) on VR:n tapaa monopoliasema (lähes) koko maassa ja hinnoittelu on sen mukaista. Tietääkseni ainoa poikkeus on InterConnex (linkki), joka ajaa päivitäin kahta vuoroa välillä Leipzig - Berlin - Rostock. (Voin kyllä suositella, hyvät junat ja internetistä ostettuna 12€ Leipzig - Berlin!) Bussifirmoja on useita (esim. BLB). Voit saada halvan lipun tiedät mitä teet ja buukkaat lipun ajoissa. Useilla firmoilla on "Super-Aktionspreise" -lippuja tietyillä väleillä mutta ne myydään nopeasti loppuun.

Sen sijaan jokaisen budjettimatkaajan ja vaihtarin pelastus on kimppakyydit: mitfahrgelegenheit ja mitfahrzentrale! Suositelen lämpimästi ensimmäistä. Naputtele etusivulle haluamasi kaupungit sekä matkustuspäivämäärä, ja eteesi ilmestyy useita mahdollisia kimppakyytejä. Valitse sopiva aika ja klikkaa vasemmalta 'angebot'. Saat kuljettajan suoran puhelinnumeron ja emailin. Der, das vai die? Aivan sama! Soitat vaan ja kyllä saksaasi ymmärretään. Kyseinen kyyti voi olla täynnä mutta yleensä muutaman puhelun jälkeen nappaa. Maksoin esimerkiksi nyt menopaluukyydeistä 11€, DB olisi rokottanut 41-58€ junatyypistä riippuen!

Matkoilla tapaa myös usein mielenkiintoisia ihmisiä. Kanssamatkustajat ovat lähes poikkeuksetta nuoria ja kiinostuneita sinusta ulkomaalaisena. Toki meitä on moneen junaan.. Paluumatkalla vieressä istuva rokkari painoi heti napit korviin ja örinän soimaan. Muiden neljän kanssa löpistiin koko matka. Sain hyviä tipsejä niin kirpputorifillarin ostosta, neustadin klubeista kuin Connewitzin vegeburgereista. Lopuksi vaihdettiin vielä numeroita ja yksi lupasi esitellä Dresdenin UG clubien antia. :)

Mutta nyt on taas mentävä. Kämppikset huutaa nälkää ja olen luvannut pyöräyttää suomalasita herkkuruokaa. Makaronilaatikkoa luvassa siis!

Kirjottelen taas kun ehdin. Bis gleich!

2 kommenttia:

  1. Dude, mageita läppiä! Jaksaa vaa kirjotella nii meikä jaksaa lukee ja olla kateellinen.

    T. Jussi Käteinen

    VastaaPoista
  2. hehe hyvä et joku jaksaa lukee! mut yritän päivitellä kyllä, varmaa toho kerran viikos menee..

    VastaaPoista