10. marraskuuta 2009

Flunssaviikko

Heipähei lukijat! Taas on maanantai ja aika päivittää viikon kuulumiset. Aika vakioksi mudostumassa sunnuntai-/ maanantaikirjottelu, jotenkin aika ei vaan tunnu riittävän enenpään. Mukava kuitenkin edes kerran viikossa pysähtyä hetkeksi, nollata vanhat ja lähteä uusilla pohkeilla uuteen viikkoon!

Mutta palataan sakulaan ja hetkesi Berliiniin. Niin kuin ehkä tiedät, tänään 9.11. vietetään muurin murtumisen 20v juhlapäivää. Ympäristön paineesta DDR:n oli pakko hillittää otetta ja raja länteen oli määrä aukaista. Itäpuolen vakipuhemies, Günter Schabowski laitettiin kertomaan asiasta iltauutisissa lähes tasan 20 vuotta sitten. Toimittaja kysyi hieman puskista "Koska?", ja Schabowski möläytti "Ab Sofort" (tästä lähtien). Seurauksena tuhannet ihmiset ryntäsivät muurin yli länsipuolelle eikä vartijat tienneet mitä tehdä. Seuraavana vuonna DDR kaatui lopullisesti.

Vuosipäivän kunniaksi ympäri Saksaa järjestettii viikonloppuna megakekkereitä, niistä myöhemmin hieman lisää. Alla kuitenkin pala nykyistä pääkaupunkia, Peter Fox - Alles Neu! Seedin ajoilta Peterin soundi on vähän pehmennyt mutta edelleen mahtavaa musiikkia Berliinin fiilistelyyn:) Suosittelen lämpimästi koko Stadtaffe albumia! Teemaan sopivista elokuvista voin suositella ainakin: Good Bye, Lenin! (2003) ja Das Leben der Anderen, Toisten elämät (2006).



Viikko alkoi taas perinteisesti 10 tuntisella koulupäivällä ja opiskelijakemuilla. Tällä viikolla Flower sai jäädä koska Faranto, koulun vaihtarijärjestö järjesti kuukausittaiset bileet. Alunperin oli tarjoitus lähteä vain hetkeksi mutta viiteen taas venähti ja jatkojen kautta kotiin. Virhe! Aamulla herätys vietävään flunssaan. Kaikki röörit tukossa eikä lääkkeitä missään, illalla pitäisi vielä valmistella huominen presentaatio. Onneksi tosin päivällä oli vain neljä tuntia luentoja. Markkinointi sai jäädä. Läheisestä apteekista tuhti pakkaus rohtoja ja kotiin takas hieroon päätä tyynyyn.


Shottikisaa Farantobileistä..

Illalla heräsin hieman paremmalla hapella ja sain keynotit kasaan. Esitys sujui mutkitta - onneksi tällä kertaa se oli englanniksi. Teemana oli Saksan kansainvälistyneet markkinat ja aihe vapaa. Valitsin maahan juurtuneen kebubissneksen. Maailmansotien jälkeen Saksa oli kirjaimellisesti palasina, ja jälleenrakentamaan otettiin rutosti siirtolaisia ympäri Eurooppaa. Monet kuitenkin asetttuivat pysyvästi maahan ja perustivat esim. etnisiä ravintoloita. Pelkästään Turkkilaisia on massa arviolta 2 miljoonaa ja Döneristä on tullut käytännössä Saksan kansallisruokaa. Alan liikevaihto on nykyään noin 2,5 miljardia euroa - enemmän kuin muiden pikaruokaloiden yhteensä!


Döner @ Neustadt

Keskiviikko ilta ja torstai päivä kului lähinnä pedissä. Nenäspray - ibuxin - kräutertee paransi huomattavasti oloa ja lähdin katsastamaan illalla spanskukaverin synttäribileet. (Eihän nyt synttäreitä voi jättää väliin!) Antonion rommisangria veti hunajan lailla puoleensa, mutta nyt oli pakko hieman passailla. Lauantain skaboja en halua kipeänä missata. Lähdin kuitenkin muutaman saksalaisen kanssa jatkaa vielä hetkeksi Chemiefabrikiin (linkki). Mestaa oli kehunut monet ja torstai on kuulemma paras juhlapäivä. Must see!

Eikä todellakaan pettänyt! Saavutaan paikalle iltahämärässä ja ulkona on hippirinki sekä hiipunut nuotio. Sisällä on tupaten täyttä mutta lepposta jengiä. (Tosin saksalaiset ei muutenkaan ala urpoileen baarissa suomen lätkäjätkien tapaan.) Musiikki on aika lailla Yo-talon Big Pop, tosin vielä hieman electrompaa. Puoli litraa ehtaa DDR bisseä maksaa 1,3€, ja takin voi jättää mihin haluaa. Suosittelen lämpimästi! Clubi sijaitsee Großenhainer Platzin pysäkin vieressä vanhassa varasto/ tehdasrakennuksessa, aika lähellä Flower Poweria.


Chemiefabrik (kuva)

Perjantaina lepäilin taas päivän, ja olo oli illalla jo melko hyvä. Hiema nokka valuu mutta niinpä se kai syksyllä kuuluukin.. Illalla pidettiin kämpillä saksalaisten kanssa fudisstudio ja suunnattiin pohdinnan jälkeen Washroomiin (linkki). Hieman epäilytti mutta perjantain waschtagit on kuulemma hyviä. IDEANA hyvä, eipä sita aina voi onnistua.. Paikka on itsessään ihan hieno mutta siihen jäikin. Dj tarjoili uusimpia listahittejä ja ympärillä vilisi paikallisia tuksuja sekä paskantärkeitä tositv julkkiksia (voin vain kuvitella). No omalla porukalla oli kuitenkin hauskaa ja loppuillasta electrolattiakin täyttyi.


Propsit "watergate" katosta!

Kotiin päästiin puoli kuuden maissa ja edessä piitkät yöunet ennen huomista koitosta. NOT. Tajuan yöllä että sukset lepää laskuhallin seinällä munalukolla lukittuna - avain nahkatakin taskussa. (Paikallisten piti tuoda ne mukana kisaan.) Naputtelen puhelimeen herätyksen 9:00, viikonloppu alkakoon…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti