15. tammikuuta 2010

Koulua ja suksien pölliminen

Prahan jälkeinen viikko kului pitkälle Macbookin miellyttävässä seurassa. Lukukausi kestää täällä siis 5 kuukautta. Kurssien loppuun on aina tenti ja väliin täytyy yleensä suoltaa jonkunlainen harkkatyö. Talvisemesterillä harkkatyöt osuu joulun alle ja mukavasti päällekkäin. Nyt tehtävänä oli kolme kirjallista tuotosta ja kahdesta lisäksi presis. Englannit sujuu lepposasti mutta saksankielisten kanssa tuli päästettyä muutama perkele. No eipä sen enempää, lupasin vaikenevani koulusta. Kaikki tuli kuitenkin tehtyä :)

Tiistaina ja keskiviikkona kävin lisäksi testailemassa snoukalla Senftenbergin uutta striittiä ja torstaina kruisimassa miniä skedehallilla. Sen sijaan jäätävä tarina viikonlopulta, Sunnuntaina matkalla pakastimeen:

Matkustin taas kerran hallille laskukamoineen. Viikonlopun procoachingiä varten halliin oli raksattu hieman paremmat linjat joten otin neljä kanttia messiin. Juna saapui puolta päiviltä Senftenbergiin. Asemalla ei ollut juuri porukkaa, aurinko paistoi ja haikkasin hyvillä mielin bussille.

Bussikatoksessa pidin laukun olalla ja asetin sukset vierelleni nojaamaan. Harmikseni huomasin etteivät omat bussit kulje sunnuntaina ja käännyin katsomaan reippailureittiä takanani olevalta infotaululta. Katsoin pikasesti karttaa ja samalla mustatakkinen pyöräilijä nappasi sukset mukansa ja hävisi aseman kulmasta omakotitalon taakse.

Lähdin perään ja tiellä myöhemmin tiellä sain kiinni kaksi miestä. Suksia ei kuitenkaan ollut enään missään eivätkä kaverit myöntäneet mitään. Uusinatsi-tyylisen talon pihalla oli lisää porukkaa ja he menivät kaikki sisään. Ite en viitsinyt mennä sisää vaan palasin soitaamaan poliisille.

Vähän aikaa kului ja paikallinen poliisi soitti minulle. Poliisiauto pari poliisiautoa tuli paikalle. Kävimme piritalossa jututtamassa lokaleja. Etsimme tuloksetta suksia talosta, ympäriltä ja ympäri ratapihoja. Kävimme myös hakemassa bussiasemalta silminnäkijäpojan tiedot, jos ei kuitenkaan ollut juuri apua. Etsintöjen jälkeen lähdin maijan kyydissä poliisiasemalle. Tapahtumasta kirjoitettiin raportti ja tehtiin rikosilmoitus. Ilmeisesti mitään ei kuitenkaan tule tapahtumaan. Lopulta poliisi vei minut takaisin asemalle ja lähdin maitojunalla kotiin.

Näin siis idässä, eipä olisi uskonut. Miellyttävän tuntuinen kylä mutta ulkonäkö pettää. Pidäppä siis varasi. Niin minäkin!


Senftenbergin idylli..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti