15. tammikuuta 2010

Berlin, Leipzig ja the Sounds!!

Viikonloppu lähti taas mukavasti käyntiin reissu mielessä. Luvassa Berliinin yötä, laskuleffan ensi-ilta Leipzigissa ja sunnuntaina kotidresdenissä Maja Ivarson! Hampurin reissu oli jätettävä väliin, saleen ehtii myöhemminkin. Mitfahrergelegenheit ei petä jälleen. Saan järkättyä viime hetkellä kyydit Berliiniin ja Leipzigiin. Kotiinpaluun jätän mielummin auki, voipa mennä minne tuuli kuljettaa.:) (Jotkut buukkailee kyytejä reilusti ja jättää osan menemättä, itse en tätä tue. Shame on them!)

Perjantai aamusta raapustan vanhaan kuittiin kyytejen kohtaamispaikat ja puhelinmerot. Otan kamat kantoon ja hyppään s-banhniin. Punaisen auton on määrä odottaa Neustadin asemalla. (Yleensä kyydit lähtee Hauptbahnhoffilta, Bahnhof Neustadilta tai Elbeparkilta.) Saavun hyvissä ajoin paikalle. Puiston vieressä on useita autoja ovet auki ja jalkakaytävällä porukkaa kyytejä vailla. Osalla on rikat selässä, muutamilla jopa salkku kädessä ja puku päällä. Oma Berliinin kyyti löytyy nopeasti ja hyppään kyytiin. Muutaman korttelin päässä kuskin puhelin soi. Auto on täysi mutta joku on vielä tulossa kyytiin. Tarkistamme puhelinnumerot ja olenkin itse väärässä autossa. Palaamme asemalle ja vaihdan TOISEEN punaiseen volkkariin. Välillä näin..

Kerroin jo aikaisemmin että kimppakyydeissä tapaa mielenkiintoista porukkaa. Niin myös nyt. Istun minivanin etupenkillä kahden nuoren pojan kanssa. Kuski on kotoisin Prahasta ja on töiden ohessa vaihdossa Berliinissä. Kaveri taittaa matkan pari kertaa viikossa työpaikan pakulla ja tekee taskurahaa ottamalla kimppakyytiläisiä Dresdenistä. Keskellä istuu reilu parikymmpinen Turkkilainen joka tekee maisteria Prahassa. Takana istuu mausteeksi vielä Australialainen reppureissari. Saksalaiset vaan mököttää jostain syystä. No enivei, mielenkiintoinen parituntinen taas alle kympillä!!

Berliinissä järjestetään viikonlopun mittainen ESN miittinki. Kaupunkiin saapuu siis vaihtareita seikoilemaan ympäri Saksan. Sain järkättyä lattiapaikan kavereiden hotellista joten lähdin mukaan yhdeksi illaksi. Saavun perille puolilta päivin ja muu Dresdenin porukka on kiertelemässä nähtävyyksiä. Itseä ne ei enään hirveästi nappaa joten käyn päivällä moikkaamassa vanhaa tuttua. Aivan mahtavalta olla taas Berliinisä! Vanhaan tapaan U-bahnin kiskot kitisee ja halvan viinan hajuinen nuori mies kaupittelee Bildiä. Nyt ei haittaa, vanha muistot tulvii mieleen. :)

Illalla tapaan muun porukan Hauptbahnhoffilla. Käyn hakemassa kikkarilta eväät alotteluun ja suuntaamme hotellille. Vaihtarit on jostain syystä majoitettu vastarempattuun Meininger-hostellii. Hieman epäilyttää ratkaisu mutta eipä tarvi olla enään sunnuntaina kuittaamassa siivouslaskua.. Hotelli sijaitsee suoraan hauptbahhoffin kyljessä ja on laadukas. Suosittelen jos budjettissa on tilaa ja haluat aamulla jatkaa nopeasti matkaa. Itse kuitenkin ottaisin mielummin vaikka halvan hostellin idästä, esim. Friedricheinista.


Hostel Meininger

Alotellaan porukalla hostellilla. Ehkä puolet jengistä on taas spanskuja. En tiedä mistä johtuu mutta espanjalaiset vaihtarit on lähes aina keskenään. Eipä siinä, hauskaa seuraa usein mutta saksan kieli nyt jää hieman vähemmälle.. Plussana taas sangría ja calimocho.;) Yllätävää kyllä toiminta herättää melko nopeasti henkilökunnan huomion ja äkäinen respa ohjaa remmin yön selkään. Eikä varmasti ota hotelli enään vaihtareita..


Etkojen etkot Hotellilla

Illan kekkerit järkätään Matrixissa (jäätävää, tiedän). Mesta on siis kaupungin pahin onnela, 8 tanssilattiaa tupaten täynnä turisteja alaikäisiä lokaleja. Warschauer Straßelta siis löytyy jos nappaa. Itse olen käynyt kerran ja se riitti! Nyt oli kuitenkin vähän erilainen ehtoo luvassa joteh viitsi mennä. Jonoa on aika rutkasti kun päästiin mestoille. Onneksi siinä on myös tuttuja joten pysty sniikkaan. Kemut on aika taattua erasmus. (Ymmärrät varmasti jos olet kerran ollut, nyt vielä tuvan täydeltä.) Hauskaa siis todellakin oli.:) Jatkot sen sijaan saa jäädä koska huomenna pitäisi jatkaa matkaa ja kamat lepää lukitussa hotellihuoneessa asemalla..

Hotelliaamupalan jälkeen muut jatkaa museo-/ muurirupeamaa. Itse säästän energiaa ja palaan kaverin kanssa halimaan tyynyä. Nähty ne on jo kuitenkin. Kello pirisee puolilta päivin. Otan nopean suihkun pilkkopimeässä (sähköt toimii vain hotellikortilla), jätän vinkkupullon kiitokseksi ja lähden asemalle. Junaseura on määrä tavata asemalla mäkin edessä. Mitfahrergelegenheitista löytää myös ryhmälippuja juniin.) Kaveri löytyykin pian ja mutta niin myös pulma. Eilinen viesti ei jostain syystä mennyt perille ja hän oletti etten tulekkaan. Pari on vielä tulematta mutta kyydin pitäisi olla täynnä. Jään kuitenkin odottelmaan jossei kaikki tule. Eikä tulekkaan, hyvin mahtuu mukaan. ICE (paikallinen pendolino) kuljettaa perille tunnissa!


ICE

Leipzigissa kaverini odottaa asemalla. Rikon setelin ja nakkaan kyydistä miehelle kympin. Joku arkipyhä on taas sulkenut kaupat (joita Saksassa on reilusti enemmän kuin Suomessa). Käydään hakemassa asemalta hieman purtavaa ja jatketaan kämpille. Paikalliset jaksaa vieläkin hymyilyttää sporassa. Leipzig on melko vaihtoehtoinen kaupunki (ei tosin niin alternative kuin naapuri Halle). Berliini ja Dresden tuntuu myös idältä mutta täällä todellakin tuntee olevansa muualla. Ei millää pahalla, lepposia ovat myös!


Leipzig lähde

Illalla on parin snoukkaleffan ensi-ilta ja plääninä alotella kämpillä. Aluksi kuitenkin purtavaa, hieman hapottaa vielä eilinen.. Luovan levytyksen jälkeen, ysin maissa jengi alkaa valua paikalle. En tunne juuri ketään mutta eipä ole ennekkään haitannut. Saksalaiset on härmäläisten tapaan hieman ujoja. Yleensä alkuun ihmisille saa mennä itse jutteleen. Parin viinilasin jälkeen jälkeen homma kääntyy ympäri ja seuraa ei todellakaan tarvitse etsiä! (Treellä tosin sama tulee sammalluksen myötä.) Myös Redbull muistaa etkoja ja sadaan hieman virtaa mukaan.

Illan tiimellyksessä myös leffat unohtuu ja saamme kuulla ensimmäisen jo alkaneen. Kukaan ei jaksa tarpoa pakkasessa pelipaikalle ja lähdetään jatkamaan iltaa läheiseen Velvettiin. Paikka on lähinnä vanha kunnon caba mutta omalla porukalla ei petä.:) Plussana lisäksi sisään pelkkä närikka ja halpa keitto!


Velvet

Sunnuntaina saan järkättyä kyydin takasin ja vietään porukalla kotikokki-liskopäivä. Lebkucheneita ja glühweinia siis.:) Illalla Leipzig saa jäädä ja palaan Hauptbahnhoffille. Nyt muistissa on myös kuskin nimi jotta oikea kyyti löytyisi heti.. Pian löytyykin ja kulman takana odottaa vanha kunnon hippivani! Etupenkillä istuu pari kolmekyt-jotai vuotiasta hiihtäjää ja istun takana kulmasohvalla parikymppisen taiteilijatytön kanssa. Siis todellakin SOHVALLA. Kohtullisen tukevat turvavyöt kuitenkin hillitsee pelkoa. Sivuille viritetyt puukajarit paukuttaa reggaeta ja tihrustan pyöreästä ikkunasta räntäsadetta.

Matka sujuu loppujen lopuksi mukavasti. Tyttö on ihan fileissä Soundista ja soittaa heti kavereille. Kelin takia saavumme puolisen tuntia myöhässä Dresdeniin joten en ehdi viedä enään kamoja kämpille. Kävelen Albertplatzille, nappaan matkalta Döönerin mukana ja jatkan sporalla keikalle. Poke hieman naureskelee repussa roikkuvaa makuupussia mutta ottaa lopulta matkatavarat säilöön suoraan eteiseen. Käyn nakkaamassa takin narikkaan ja muu porukka löytyy suoraan lavan edestä.


Matt and Kim

The Sounds

The sounds soittaa kuulemma ekaa kertaa Dresdenissä ja sen todella huomaa. Jengi on melko sekaisin alusta asti. Itelle tämä on jo Provissin ja Klubin jälkeen kolmas kerta mutta Ivarssoni ei kyllä petä! Myös itelle ennestään tuntematon lämppäri, Matt and Kim vetää erittäin hyvän setin, suosittelen! Lopulta keikka päättyy jo yhden maissa. Jossain olisi kuulemma jatkot mutta nyt ei kyllä pysty. Nappan kamat eteisestä ja pääsen viimein kotiin hieroon päätä omaan tyynyyn!


Matt and Kim - Lessons Learned


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti